top of page

Nicole Gallant, Bloom Roditelj

“Kada smo 2017. godine sa djecom od 6 i 10 godina stigli u Sarajevo, mnoge stvari su nam bile potpuno nove. Novi jezik, novi grad i nova škola.

Od trenutka kada su ušli kroz vrata prvog dana škole, našu djecu su srdačno dočekali nastavnici i učenici. Do kraja dana vratili su se kući uzbuđeni zbog novih prijatelja, novog načina učenja i atmosfere u kojoj su se u školi osjećali kao kod kuće.

Tokom protekle 4 godine, Bloom je postao drugi dom za našu porodicu. Bosanska škola internacionalnog duha, Bloom je daleko nadmašila naša očekivanja i razumijevanje onoga što škola može i treba biti.

Naša djeca su iskusila rast na mnogo načina. Naravno, rasli su akademski, fizički i kreativno. Postali su samostalni i radoznali učenici. Što je još važnije, oni su emocionalno i duhovno izrasli u adolescente koji razumiju sebe, svoj odnos prema drugima i svoje mjesto u svijetu.

Bloom nastavnici i administracija neumorno rade na podršci cijelom djetetu, posebno uključujući mentalno i emocionalno zdravlje djece. Što se nas odraslih tiče, imali smo veliko zadovoljstvo razvijati odnose sa desetinama drugih roditelja iz BiH i šire. Naša sposobnost da napredujemo kao porodica je, bez sumnje, rezultat sigurnog prostora za rast koji je Bloom omogućio za sve nas.

Ne možemo dovoljno preporučiti Bloom. Potičemo sve da istraže ovaj jedinstveni i inovativni pristup holističkom obrazovanju.”

bottom of page